Az építkezések elektromos ellátása

Felvonulási szekrény

Amikor egy családi ház építésébe kezd valaki, akkor először a munkavégzéshez szükséges feltételeket kell kialakítani az adott telken.
Legyen megfelelően megközelíthető a terület, legyen zárható, legyen mellékhelyiség vagy legalább egy mobil WC, víz és áram.

A megközelíthetőség legtöbb esetben adott, de ha nincs szilárd burkolat, akkor murva szórás, vagy darált beton terítés lehet a megfelelő előkészület.

A terület bekerítése több szempontból is fontos. Egyrészt, hogy ne tévedjen be senki illetéktelen a területre, nehogy baleset érje esetleg egy munkagödörbe esve, illetve a területen elhelyezett értékeket, építőanyagokat is meg kell védeni.

Az áramellátás elengedhetetlen szükséglet, azonban ahhoz, hogy minden gépet megfelelően lehessen csatlakoztatni az elektronos hálózathoz, azt általában egy felvonulási szekrény segítségével szokták megoldani. Ezek az ipari elosztó szerkények változatos kialakításban léteznek, más-más mennyiségű 1 fázisú, és 3 fázisú csatlakozóval, illetve biztosítékokkal, és életvédelmi FI relével is el lehetnek látva.

Az áramon túl még a vízellátás, ami elengedhetetlen. Vezetékes víz hiányában akár ezt egy kút fúrásával, vagy ásásával is meg lehet oldani ezt a szükségletet.

Megosztás