Lábazati vízszigetelés

Vízszigetelés

Egy ház építése során nagyon sok helyre kell kerülnie vízszigetelésnek. Ezek közül a legalapvetőbb az aljzat, hogy ne nedvesedjenek át a falak alulról, ami nagyon sok bosszúsággal járna. Aki járt már régi, esetleg kőházban, az tudhatja, hogy mennyi kellemetlenséget tud okozni ez a jelenség.
Felülről is szükséges lehet ugyanez, mert egy lapostető esetén ugye a teljes tetőt is le kell vízszigetelni.
Sőt, a fürdőszobába, főleg a zuhanykabinok környékére is kerül jócskán kenhető vízszigetelés, hogy ne ázzanak át a falak és a padló egy zuhanyozás közben.

Olyan is előfordulhat, hogy a lábazatot is vízszigetelik. Nézzük csak meg, hogy ez miért lehet szükséges bizonyos esetekben.
Sokan nem is gondolják, hogy majd a ház elkészültével hogyan alakítjuk ki a kertet, hova kerül még utólag járda a ház mellé, hogyan alakulnak az esetleges terepszintek, főleg akkor, ha lejtős telekre építkeztünk.
Pedig érdemes ezt is előre átgondolni, megtervezni, mert egy esetleges tereprendezésnél előfordulhat, hogy a lábazat egy része is föld alá kerül. Innentől kezdve pedig ki van téve annak, hogy a tajnedvesség éri, és ettől elkezdhet a fal vizesedni, ha nincs vízszigetelés. Ezt tudjuk elkerülni a lábazatra is kiterjedő vízszigetelés alkalmazásával, így a későbbiekben ezzel sok kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat.

Megosztás